.geNg cOmeL.

Friday, December 9, 2011

.isu sensitif abad ini.

assalamualaikum..:)

hai rakyat jelata sekalian alam.dah beberapa hari aku tak update belog.huh,baru je tanam azam nak update entry setiap 14.99 saat.demm,azam tinggal azam bagai menanam tebu di tepi bibir.hohoho

btw,aku baru je siap melantak nasi dengan kuah ikan gulai buatan mom ohh sedapnya sampai menjilat jari bersama teh tarik menggelegak.sejurus kemudian,teringat kat belog terchenta dan terus menonong menghadap lappy.

sedang aku usha belog-belog bloggers sekalian alam tetibe terbukak belog miss geli dan terus membaca entry beliau tuh.kemudian dengan sepantas kilat aku bukak link yang beliau bagi :


cer bukak entry tuh.baru korang paham apa yang kecoh sangat ni.ok,cukup untuk buat mulut korang ternganga kan.

agak terkejut jugaklah sebab aku baru tau yang isu kpop (korean pop) ni merupakan isu sensitif abad ni.memang tak dinafikan peminat kpop sekarang berleluasa.aku pun minat kpop tapi tidaklah fanatik.sekadar minat denagn ceghita korea dan hero heroinnya yang kiut miut.

tapi dalam kes ni kesianla kat amira afiqah tu.orang lain yang tulis guna gambar dia tak pasal-pasal dia yang dapat hinaan dan caci maki para peminat kpop.sampai meremang bulu roma aku.sila baca belog mazidul akmal untuk tahu ceghita sebenar.

inilah amira afiqah yang menjadi mangsa tuh.

aku pun tak tau nak cakap apa.kang tak pasal-pasal belog aku pulak kena serang.haih.!
tapi satu je nak cakap kat sini,menjadi peminat kpop tak salah tapi janganlah terlalu fanatik sampai merosakkan adab kita sebagai seorang melayu dan muslim okey.peace..:)

p/s : aku peminat kpop (kelantan pop).hakhakhak

5 comments:

kura said...

ooo. inilah budak baju merah angry bird yg diheboh2 kan tu.. esh. esh..


mcm mcm la org malaysia ni. heh.

miSs aMaL said...

a'aa lah..tulah pasal.bdk2 zaman skrg.

*mcmlah da tua.hakhak

Pocket said...

kesian dia,
tp nak wat camana kan,
dah orang tipu cenggitu,
jangan ada yang tersilap stalking and toreh sunggoh sudah lah :D

sure nuffnang bertambah tambah nyer lah!! hahahah:)

Cik Lia Lomi said...

erkkkk..pasal peminat fanatik kpop ni Lia tak pernah tengok pun..

kesiannya gambarnya di sabotaj kah??..ishishish..

miSs aMaL said...

pocket :tulah pasal.kalau btl buat haih tak tau nk ckp apa.

haha nuffnang btmbh.jdk org kaya brulah pasni.

cik lia lomi : a'aa memg pn.xpsl2 dye yg kena.