.geNg cOmeL.

Friday, April 1, 2011

.biLa takDak keJe.

hai readers..selamat hujung minggu semua..!
today ialah hari cuti bagi semua students di negeri timur atau lebih tepat lagi weekendla kalau hari jumaat dan sabtu.maknanya harini takde class.ekceli itu je nak bagitau.hehe.for me,hujung minggu macam nila masanya untuk memanjakan dan memalaskan diri untuk bangun tidur awal.eleh,padahal selalu bangun lewat dan pergi class lewat and kadang2 terponteng terus.err..tapi harini terbangun awal la dalam pukul9 lebih kot.awal lagi la kan coz belom pukul12.ni sume gara2 perut meradangla.gangu tidur aku.sape suruh makan banyak semalam!.oowh tapi jangan fikir saya tak bangun solat subuh plak ye.lepas solatla saya tido balik.

btw,weekend ni rasa boringla jugak coz tak kuar merayau-rayau dan lepak2 di kedai kopi.haha.lagipun kat bandar Machang bukannye ada shopping complex yang besar.tempat2 menarik dan romantis pun kurang.susah nak cari port yang baik untuk berdating.hehe.bukan saya nak cakap Machang tak best.best la coz kat area sini ada banyak kawasan air terjun tau.contohnya Jeram Linang,Bukit Bakau,Paya Bakau..eh2..ada jugak ke paya bakau?haa kalau nak tau jom ar pakat mai sini.tapi my parents tak bagi pergila coz tempat tu kawasan hutan kan.dangerous for girls.lagipun saya ni jenis taku-takut berani jer.ok fine.


so,untuk mengisi masa free saya ni nak tau apa yang saya buat?bukan main kejar2 dengan roomates tau.saya baca novel lah.haa jangan pikir saya ni minah jiwang plak.tapi kadang2 tu adala jugak.haha.biasala tu kan kalau tak de rasa cam tu bukan seorang perempuan la plak.girls kan berjiwa lembut.adush!ok nak tau novel apa yang saya baca?
ni hah novelnye.best doe.story yang agak menyentuh hati jugakla.mujur tak nangeh baca.berkaca-kaca jugakla mata ni hah.korang baca sendirila kalau nak tau kisahnya.malas nak taip panjang2 kat sini.

novel ni pun best!baru je habis baca sebelun baca novel janjiku bersamamu tu.memang berbaloi pinjam kat library.nak beli takut duit habis.kan tak pasal2 xcukup duit beli nasik.takkan nak makan novel kan.hehe

ekceli masa lapang macam ni perlu dipenuhkan dengan kerja yang berfaedah kan?baca novel dan berblog pon kerja yang berfaedah rite?so,that's what i'm doing right now dear.taklah bosan sangat.sekian.




2 comments:

mista cookies said...

rajennye dok bace2 novel.. adehhh..

Max SayAm said...

ahaha..:)