.geNg cOmeL.

Monday, January 2, 2012

.trip to Pulau Langkawi.

Assalamualaikum...:)




ini bukan siput babi.aku pun lupa menatang apa nih. :D

Ekceli 3 minggu lepas aku p bercuti kat Pulau langkawi tapi baru hari ni nak post pasal lawatan sambil menghabiskan wang kertas serta syiling yang ado di setiap ceruk purse termasuk poket seluar.eh panjangnya ayat!hiks.

Secara jujurnya,Pulau Langkawi ialah salah satu tempat feveret aku.kenapa?kenapa tidak pulau pangkor atau  Pulau Tioman hok air laut comey lotey tu?sebab  kat Pulau Langkawi ada burung helang hok besar tu ke?eh eh taklah bukan sebab tu.sebabnya adalah kat sana kan kawasan bebas cukai.maka,banyaklah barangan yang murah-murah dan amat sesuai untuk melabur wang anda.!memang sangat-sangat teruja bagi seorang yang gemar berbelanja tak tentu hala macam aku.perabis duit mak bapak je kejenya.hakhakhak

Yang paling aku suka ialah apabila aku dapat memuaskan nafsu hak hogan aku untuk membeli-belah cokelat-cokelat kegemaran dengan harga murah tanpa rasa was-was sambil meleleh air liur.siyes sanggup menghabiskan beratus-ratus ringgit semata-mata nak merasa segala jenis cokelat yang sedap,kalerful serta pelbagai bentuk.rugi tak cuba benda ada depan mata der..sambil kunyah cokelat farero rohsey.==.

Orang cakap kalau p Pulau Langkawi tapi tak rembat sebotol dua minyak wangi tak sah der.so,sasaran seterusnya ialah perfume shop kat Pekan Kuah dan ternyata apa yang ada kat sana tidak mengecewakan!.siyes aku jadi macam orang sawan bila masuk kedai minyak wangi tuh.sebab harga perfume kat sana amatlah murah 3x ganda kalau nak dibandingkan dengan tempat lain.yelah dah nama lagi duty free zone kan.rasa macam nak je angkut dengan kedai sekali bawak balik Kelantan.untunglah masyarakat kat sana dapat beli perfume murah-murah.mesti wangi je mereka kan.  *jehles sambil wat muka ketat.:(

Walaupun dah beberapa kali aku p Pulau Langkawi ni tapi tak pernah rasa bosan weh.sebab memang banyak tempat menarik dan cun kat sana.contohnya Pantai Chenang,Dataran Lang,Underwaterworld,Bird Paradise,Cable Car,Makam Mahsuri dan banyak lagilah.kalau nak listkan sampai petang esok tak habis.



dah kenapa shoot gambar bontot ni.hmmm ==.

Yang paling best ialah cable car.walaupun gayat sampai nak muntah kedarah tapi enjoy sebab dapat tengok pemandangan dari atas yang sungguh ohsem + super duper lawa.pastu kalau kat Underwaterworld boleh tengok macam-macam jenis ikan daripada saiz yang paling kecik hingga ke paling besar.ada hok bentuk bulat,leper,empat segi dan banyak lagi ah.yang paling menarik dapat tengok si penguin terkedek-kedek berjalan dan berenang.sumpah comel!

Siyes aku cakap bagi korang yang nak bercuti bersama keluarga atau cowok/cewek masing-masing aku suggest Pulau Langkawi bcoz i’m sure you will have a great time there.pernah jugak terpikir bila kawen nanti nak p honeymoon kat sana.gatai nak mampos.hakhakhak.=D

p/s : terima kasih daun keladi sudi baca entry merapu miss amal.:)

16 comments:

Nana Leina said...

baca n nak komen puas2..hahaha.. xpernah pegi lag sna.. Y_Y.. kalau lah smua tmpat bebas cukai..kan best.. hohohooh.. binatang apa tu? dia dua alam o benda tu dh diawet??? btw awat xamek pic dr atas msa naik cable car? mesti cun kat bawahkan.. ^^

: : sang drama king : : said...

: : wahh . syok nyaa brjalan ke sana . x ajak pun~ hihi :D

miSs aMaL said...

nana leina :haha.silakan mengomen!
ooh xpe,nt ajak mak abah atok nenek p sana ye.best tau.umm kalau semua bebas cukai alamtnya poket slalu kering la.hehe

ooh.haritu tak sempat naik.pernah naik masa pergi sebelum ni.gambar entah ke mana da xtau.haha

miSs aMaL said...

sang drama king : heheh..alah,lupa plak nak ajak.xpe,nt len kali ajak eh.:P

susulemakmanis said...

bestnyer g langkawi Amal..sue dah lame nk pegy tap tak tercapai ag..;(

susulemakmanis said...

bestnyer g langkawi Amal..sue dah lame nk pegy tap tak tercapai ag..;(

Aina Eliana said...

wahhhh beznya..untung la org...

miSs aMaL said...

susulemakmanis : hee.a'aah best.nt p lah holiday kt sana.nt ajak amal skali.hehe

aina eliana : hehe..bese je dear..:)

lisa said...

Salam :)

Langkawi memang best, kalau pergi seminggu pun tak puas, should be sebulan hihi. Walau dah pergi pulau pulau lain pun tetap tak boleh challenge langkawi ! :)

miSs aMaL said...

wslm lisa,

a'aah agree!best kan.rasa nak pergi tak moo blk.hehe.:)

محمد رازيق said...

syoknya cuti... hehe.. happy new year. free2, jmpu singgah blog, jmput bc DAHULU itu..

miSs aMaL said...

hehe...HNY jgk..ok i will.:))

Nizam Ijam said...

nak gak pg...hehe

miSs aMaL said...

haha..silakan!:)

hamzah ian said...

tak pernah lagi p langkawi.. sobsss

miSs aMaL said...

haha..kena pegi lettew.best tau.:)