.geNg cOmeL.

Tuesday, May 10, 2011

.teriNgat zaMan 7 tahUn yaNg LepaS.

hai readers..meet me again!

a few days ago,ada sorang bekas cikgu aku tag pikcer masa zaman sekolah rendah melalui 'mukabuku'.memang lucu tahap dewa aku time tuh.dahla tembam pastu kulit plak cerah sikit daripada anak keling.memang terbaikla.cikgu pom apo ko hal yg p masukkan gambo tuh sume.wat malu eden ajo.hahaha.ape2 pun tq cikgu coz tolong rewindkan balik ingatan saya pada zaman 'kecomelan' saya tu.

korang nak tengok tak pikcer tu?tolong jangan terkejut beruk plak ye.dan satu lagi tolong jangan gelak.kalau hangpa gelak jugak aku suruh hantu kak limah balik rumah korang!

ok..cuba cari yg mana satu aku?cepat2!cari yg paling comel kat situ.dah konpem2 aku bukan yg pakai kopiah tu.kalau tak nampak guna kanta pembesar.

time ni masa camping unit beruniform.kalau tak silap aku masa aku darjah6.

yeah2!muka budak2 hingusan lagi neh.suke2.siapla korang aku nak post dalam fb.
(evil laugh)

 kenapa aku bulatkan mamat tuh?hak3.diorang semua tu bekas cikgu2 aku.yg aku bulatkan tu bekas cikgu praktikal muzik aku dulu.nama dye Edy.ok,tengok pikcer di bawah.

nampak tak yg aku bulatkan jugak tu?tupun cikgu Edy.sekarang dye dah jadi artis der.ahli kumpulan DUTA.aku sebagai ex-student dye harusla rasa bangga atas kejayaan dye kan!erm,agak2 ingat lagi tak dye kat aku ye??(imbas kenangan lama jap)

encem2 kan ex-teachers aku sume tuh.mujurla time tu aku kanak2 lagi.kalau tak maunye jadi bopren aku.haha

yeah2!tarik jangan tak tarik.MALAYSIA BOLEH!!

guru2 yg pernah mendidik aku di sekolah rendah dulu.jasa cikgu semua takkan saya lupakan!

mereka semua guru yang baik!aku bertuah menjadi anak didik mereka.

last,my mom.bekas guruku semasa di sekolah rendah dan akan jadi guru aku sampai bila2.guru aku yg paling aku sayang.guru di sekolah dan di rumah.dye yg banyak memberi tunjuk ajar pada aku supaya menjadi pelajar dan anak yg baik.

yeah!aku selepas tujuh tahun kemudian.ada perbezaan tak??tengokla sendiri.haha.

kalau korang nak tau,selama 8 tahun aku timba ilmu kat SK.BERIS PANCHOR,Bachok,Kelantan.bermula di pra sekolah sampaila darjah6.daripada tak kenal ABC,123 sampaila menjadi salah seorang pelajar yg cemerlang di sekolah tu.

aku nak ucap banyak2 terima kasih kepada guru2 yg pernah mendidik aku selama ni.jasa kalian takkan saya lupakan sampai akhir hayat saya.hanya tuhan yg mampu membalas jasa dan budi kalian.

p/s : kalau dah berjaya nanti janganla nak menyombong plak dengan cikgu2 yg pernah mencurahkan ilmu kepada kita.kalau tidak kerana mereka,kita tak mungkin berjaya seperti hari ini.sekian.+.+





2 comments:

IJAT360 said...

haha..muka masa kecik x boleh blah..bila dah besar..^_^

miSs aMaL said...

oo kmoo mengata saya ye..!ahahah