.geNg cOmeL.

Sunday, October 16, 2011

.my last teen years.

assalamualaikum..

u know what guys,semalam cukup umo aku 19 tahun.so,maknanya tahun ni la tahun last aku bergelar umo belasan tahun.tahun depan dah masuk puluhan tahun iaitu 20-an.omg aku rasa akulah makhluk paling tua abad ni.tak boley nak perasan jadi budak tak cukup umo lagi dah.wuuu ==.

selama 4 hari 4 malam aku dok pikir umo aku yg makin nak menjadi tua bangka ni.kalaulah masa tu boleh direverse aku nak balik ke zaman kanak-kanak ribena dulu.best sangat hidup masa tu tak payah nak pikir masalah negara atau masalah rumah tangga bagai tuh.apa yang aku tau bangun pagi p sekolah lepas tu bawak t-shirt dengan seluar track dalam beg.lepas habis class p salin baju pastu ready nak main bola kaki tiga dengan geng-geng kampung pisang.perangai zaman tu memang kalah budak laki.mom aku bimbang aku jadi tomboy sebab perangai ganas semacam.dulu selalu gaduh-gaduh pastu bertumbuk ngan budak-budak laki.last2,budak laki tu jerit2 panggil mak.aku dengan bangganya ketawa jahat sambil buat muka tanda warning.demm!aku patut masuk wwe smackdown.==.

tapi tu dululah.sekarang dah berubah sifat.disebabkan hormon estrogen yg bertambah  maka aku menjadi ayu ala-ala gadis melayu terakhir.kalau nak keluar melepak pon mesti tepek bedak dengan lip ice sikit.biar nampak lagi ayu.pastu mesti pandai berfesyen dengan tudung lilit sampai tercekik batang tengkuk.tambah2 bila nak p jejalan rumah sanak sedara memang penampilan bajet gadis idaman malaya.sebab biasanya mesti diorang cakap:

“besar doh mek loni.jadi anok daro comey doh.dulu gak tubuh loni kurus tinggi.ado gewe doh?”.

“besar dah anak sekarang.dah jadi anak dara comel.dulu gemuk sekarang kurus tinggi.dah ada pakwe ke?”

Sape tak flowering weh.haha.tunduk malu sambil kelip-kelip mata. +.+


motif?entah sebab heliza comel kot.

Disebabkan aku dah hampir mencecah umo 20-an so,aku mestilah berfikiran lebih dewasa kan.fikiran pon lebih kepada masa depan.nanti nak keje apa.target kawen umo 25 tahun.lepas tu kena rancang keluarga tak nak anak lebih sedozen.pastu macam mana nak jadi isteri misali. macam mana nak jadi hot mama lagi.yang paling penting macam mana nak kekal awet muda walaupun kulit dah berkedut 14 ribu.cis!banyak betol aku kena pikir sekarang.kepala pon dah jadi besar macam ikan flowerhon.Dahla aku pon malas nak taip panjang-panjang.nak p buat kalendar masa depan jap.

Till then,chow.:)

p/s: tengah pikir macam mana nak kekal bergetah walaupon umo dah separuh abad nanti.

2 comments:

adah..lurf said...

hehehehhe....jgn sakit palo ler amal.... everything akan ikut floe dyer....nnty ble dah duk lam mjlis akad nikah..tbe2 je rse xsngka nk kawen da..hehhehe

miSs aMaL said...

huhu..tu laa..tingat mso zmn kte sekolh dlu.zmn tolol2..haha