.geNg cOmeL.

Sunday, October 30, 2011

.penangan artis Korea.

assalamualaikum...!


boleh tak nak buat satu kenyataan berani mati kat sini? bajet gempak.

" hampir 70% gadis remaja di Malaysia adalah peminat setia artis-artis Tamil Korea."

si kaum adam tak payah nak bantah 25342 kali sambil nak mogok depan rumah 40 hari 40 malam lah kerana ini kenyataannya.

cer tanya awek korang tak pon kawan pompuan korang sape yang tak minat artis korea atau sape yang tak minat langsung tengok ceghita korea?aku rasa takdak yang jawab :

"..aku tak minat langsung beb tengok muka artis korea tuh.rasa macam nak terkeluar biji mata tengok hero diorang yang kiut dan kacak kalah rohsam nor.lagi,aku mencik la tengok aksi sweet diorang sebab pakwe aku tak buat pon macam tu kat aku.ahh fake je tuh!.."


2PM..Nikhun paling comel. ==.

hakhak.ada tak yang cakap macam tu?kenyataannya lagi,hampir 99.99 % member-member pompuan aku memang peminat setia artis korea ni.asal tanya ceghita apa yang ada dalam laptop mesti diorang cakap :

"ooh,aku baru je copy ceghita korea dari awek Lee Mee hun.ceghita dye best gila vavis lah!dahlah hero dan heroin kiut miut sebab buat pembedahan plastik.rela tak tido malam aku tengok.".. bangun malam buat amal ibadah tak sanggup pulak. ==.


patutlah ramai minah tergila-gilakan beliau.


ekceli aku pon peminat ceghita Korea.tapi takdaklah sampai fanatik hingga sanggup beli tiket berpuluhratus ringgit untuk tengok show artis mereka kat Malaysia.setakat tengok dalam tv je lah. 
baik simpan duit buat beli i-phone.hakhak               

tapi,memang kenyataannya ceghita Kore ni best kalau nak dibandingkan dengan ceghita tempatan. kenapa? kenapa? sebab walaupun ceghita diorang panjang sampai berpuluh episod tapi siyes tak bosan.kalau tak percaya cubala tengok.

lagipun dulu kan riuh dengan fenomena 'Winter Sonata' dan 'Autumn In My Heart' sampai makcik-makcik pon tak terlepas menghadap tv.sekarang kecoh pulak dengan fenomena Lee Min Hoo.dah memang makhluk tu ohsem dengan rupa paras yang semak ditambah pula lakonannya hebak, minah mana tak gila bayang weh. aku taklah.hikhikhik

 ololo..sweetnye oppa.bahaha


so,apa yang aku nak cakap ialah pengarah dan pelakon tempatan perlu tengok dan ambik contoh macam mana artis luar berlakon sampai terkenal seantero dunia.jangan tau berlakon tapi takdak kualiti dan membosankan.

till then.chow..:)

8 comments:

Cik ira said...

minat jugak.. lagu + variety show.. hhehe.. coz variety show dieorg klako..

miSs aMaL said...

a'aa..xdinafikan.sy pom suka.hakhak

ILA HonEyBuNNy said...

yeahhh...artis korea neh dah la cntik2 n encem..ehhehe

masz amysya said...

lee min ho.saranghae..tgk cite korea ulang byk akli pon xbosan.npe ek?

Fara Husna said...

love korea too...^_^

cekelathazel said...

suke korea..sbb dieorg cute,hensem,comel...huhuhu...

miSs aMaL said...

ILA HonEyBuNNy ; memang.mau pengsn lau ad dpn mta.hakhak

masz amysya ; hakhak.btol3

Fara Husna ; me too..:)


cekelathazel : yup2,tmbh lg sbb cte dye best kan!

-atul- said...

classmate aku 4 org je pompuan. and semua tak minat korea. tapi dak2 laki kelas yg lebih2 minat diorg nie. hoho~