.geNg cOmeL.

Saturday, November 12, 2011

.aku jatuh hati.

assalamualaikum..:)

music is my best friend ever.!

korang perasan tak blog aku sekarang ada muzik?suka tak?tengs to syiqin sebab bagitau pasal music dumper ni.ekceli dah lama aku nak guna muzik instrumental macam ni kat blog aku.tapi tak berkesempatan.wuuu~

sebelum ni aku pernah blogwalking kat blog yang guna muzik macam ni.siyes aku cakap bila dengar je jiwa aku akan jadi tenang,aman dan damai dengan secara automatiknya.rasa macam di awang-awangan.walaupun sebelum tu tertekan dengan kucing yang berak depan tangga rumah aku siap dengan bau mak oii kaw betol ahh siyes wa tak tipu!

tapi bila dengar je muzik instrumental ni jadi timbul perasaan lain.maybe kena dengan jiwa aku kot walaupun aku ni jenis brutal sikit.hakhakhak

ohh.aku sudah jatuh hati dengan muziklah bukan orang.hurmm ==.

muzik sebenarnya salah satu teman baik aku waktu stress.sebab ia dapat menjadikan aku lupa kejap masalah yang ado.tak perlu nak melalak macam orang hilang akal sambil tekad nak bunuh diri memang otak bangang tu.cukup dengan layan muzik yang dapat menenangkan jiwa raga.mudah dan percuma je kan.
macam pakar motivasi pulak ==.


FAKTA:

* Ada kajian menunjukkan bahawa muzik klasik karya Mozart boleh diguna untuk mengurangkan penderitaan pesakit dan meredakan tekanan.
* Terapi muzik boleh digunakan dalam rawatan pesakit yang mengalami trauma, gangguan emosi, terencat akal, ketegangan, penyakit kanser, juga AIDS.

Sumber: Berita Harian, 19 Mac 2008


p/s : so,betol lah apa aku cakap kan!that's why i am a music lover bebeh.hakhak :))

3 comments:

adah..lurf said...

suke2.....best ngat...

Syiqin Estrada said...

kan? Yiruma's music mmg calmful gile :'D

miSs aMaL said...

adah : suke eah?gud2.hee

syiqin : memg.suka sgt2!tq ea syiqin.:))