.geNg cOmeL.

Thursday, November 17, 2011

.gendang gendut tali kacapi.

assalamualaikum..:)

buat pertama kalinya pagi ini selepas solat subuh dan melayan kerenah adik-adik aku sebelum mereka ke sekolah aku tak tido balik.rasa macam rindu pulak kat belog sehari tak hupdate. bajet rajin sangat hupdate.==.


di pagi hari ini aku terbayang ohh indahnya kalau bangun je dari tido terhidang makanan yang super sedap macam kat restoran atau hotel lima bintang.rela terus menonong ke dapur untuk cedok nasik sebanyak mungkin tanpa basuh muka serta gosok gigi terlebih dahulu.yang penting makanan tersebut berjaya masuk ke dalam tangki perut aku sebelum dirembat oleh orang lain.oh,jual ikan betul.hakhak


mempersembahkan..!saje nak bagi korang meleleh air liur..:)

eh eh ini bukan hidangan lunch or dinner ke?ahh lantak.

 ini tomyam putih.tapi aku lebih suka tomyam merah.sebab rasanya lagi umphh!


 wallaweh!yang ni rasanya memang ohsem.aku dah tak ingat nama apa hidangan ni.yang aku tau ni udanglah tapi kalau ketam lagi sedap.siyes wa cakap tak tipu sikit pon.


 hohoho.ayam goreng kampung salah satu kegemaran aku.kalau ada depan mata mau rembat 3,4 ketul.


yang ni butter squid.tapi aku lebih prefer udang sebab rasanya lagi lemak berkrim.


kerabu sotong yang memang tak payah cakap lah sedap.
tambahan lagi sebab dicampur dengan buah mangga rasa masham sungguh kaw!


perghh,dah menitik air liur aku kalau tadah boleh dapat 14 bekas.dahla sekarang ni masih perut kosong tanpa sebarang makanan.bekpes pon belom lagi.sekarang perut aku tengah memainkan irama hip hop pasni tukar irama melayu pulak.cis!

ekceli makanan tu semua yang aku makan kat restoran Four Season,KB.makanan kat sini boleh tahan sedap jugaklah.bolehla p try makan kat sana mesti tak rugi.

arghhhh...perut aku dah rasa lapar tetiba je.sapa suh kau hupdate entry pasal makanan sangat.rasakan!
dahla,aku nak p geledah dapur carik makanan.tak boleh dibiarkan perut lapar nanti kena sembelit.eh?


p/s : kejap lagi nak keluar p bayar bil elektrik.nak bayar secara on9 tak gheti.dasar kuno.booo~

6 comments:

kura said...

sotong tu sedap oi.. fuh.

miSs aMaL said...

memng sdp smpai muncit perut mkn.hahak

tasya idris said...

mmg kecur air liur SLLRRPPP..!! yg second gmb tu, bkn udang goreng topeng ke? rse nye la.. ehehe..

miSs aMaL said...

haha..yeke?rasanya x.aish lupa lak nma dye.nt nk g check blk kt rstorn tuh.hee

♥Aien Najwa♥ said...

hehehe ! ~~ mkn lunch time dear..=)
sotong tu sedap..tomyam mmg my feveret..kalau depan mate, memang den xpandang kiri kanan dah..huhuk..(xsenunuh)..

miSs aMaL said...

haha...samalah..sdp sgt!:)