.geNg cOmeL.

Tuesday, November 15, 2011

.hasil tangan aku abad ini..

assalamualaikum..:))

alhamdulillah hari ni tuhan masih muncurahkan rahmat hujan di bumi Malaysia ni.tersangatlah suka apabila hari hujan sebab hujan = tido melebihi 8 jam.sambil peluk bantak golek dengan teddybear besar atok ohh kalau boleh nak tido sampai pagi keesokannya.hakhakhak.

bangun je tido tengok dah terhidang kuew teau goreng atas meja hasil tangan mom.yeah,hari ni tak payah masak sendiri.lagi bertambah kesukaan di pagi hari. nampak sangat pemalas.weeee~


ok,berbalik kepada tajuk hasil tangan aku abad ini.

disebabkan aku sekarang tengah cuti sem yang dah masuk sebulan lebih dan tinggal tak sampai seminggu lagi nak daftar masuk kampus balik,sempat jugaklah aku mengisi masa cuti dengan membuat aktiviti berfaedah. macam nak buat esei 250 patah perkataan pulak.==.


eh eh ini bukan nak jual kain lah.
cer tengok kat corak rama-rama dengan bunga tuh.nampak tak ada berlian yang berkerlipan tuh?haa..akulah yang double triple rajin tepek benda tuh semua.sampai melecur ibu jari kaki tangan.


demm!dah boleh jadi tukang jahit kampung tersohor.==.



ni kain batik.ekceli kain ni dah lawa tapi disebabkan tambah berlian tuh menjadikan kain ni lebih lawa.
2 kilometer dah nampak mengerlip macam mak datin.



yang menjadi mangsa ialah kain baju mom aku.ekceli mom aku yang ajar aku buat ni.senang je nak buatnye.cuma perlukan kerajinan yang lebih ah.


bagi yang tak berapa nak rajin dan jenis menjaga tangan yang lembut takut bertukar jadi kasar tu haruslah tak payah buat.upah kat kedai dan bersedia untuk melayang berpuluhratus keping wang hengget ye.kalau buat sendiri tak habes seratos hengget pon nyah.aku buat ni sebab takdak benda nak buat masa cuti neh.lagipun suka tengok baju yang super duper lawa.




kegilaan mom aku sekarang ialah pada kain corak butterfly.sanggup perabes berpuluhratus wang hengget untuk dapatkannya.especially kain batik.

ok foine memang cantik.jeles nak jugak.==.



amacam lawa tak?agak-agak aku ada bakat untuk jadi tukang jahit atau pereka fesyen macam jimmy choo tak?hakhak.


ekceli benda ni menjimatkan wang hengget tau.untuk gegirl kalau uols beli kain yang dah siap ada berlian macam ni mau cecah 2,3,4 ratus sehelai.tapi kalau beli yang kosong pastu tepek sendiri berlian tuh boleh save bajet maybe yang harga 300 boleh jadi 200 je.berbaloi kan!:))


so,cepat p borong berlian sampai rambang bijik mata sekarang.==.

9 comments:

adah..lurf said...

cantek giler r.. seyes aq suke!!!!!!! comel2..... tepek guno gapo?? gam lilin kow??? ko gapo??

Syiqin Estrada said...

cantik yunk :) keepitupgirl.nice work! :D

♥Aien Najwa♥ said...

wah syg..cntek nyer lah...minat berlian ker???..heeerrrrrmmmmm..nk try wat gk lah nt..hehehe..sebab sangat menarik..mesti rase jadi datin..kuang2 ! ~~ =)

miSs aMaL said...

adah : yupt2.seng je..:))

syiqin : hehe.tq syg.blh cuba tau.msti cun nnti.:)

aien najwa : mnt jgkla sbb nmpk lg lawa.hehe.blh sgtla dear.msti klh mak datin.haha:)

Ain Zulaikha said...

waaaah ada bakat ni, kalau jual mau beratus.. bukan senang nak buat... memerlukan tenaga yg maksima hehe

~ayusleeping~ said...

cantek dear baju tu...nanti ayu nk tempah kat awk la...boleh??hehe~

miSs aMaL said...

ain zulaikha : a'aa biasanye memg mhl lah kalau kat kedai.mau cecah beratus ringgit utk buat.so,kerah tnga permpuan sdkt utk buat sndiri.hehe

ayusleeping : boleh2.mehla cni..hakhak

Nizam Ijam said...

cantik2 :D

miSs aMaL said...

haha..mekasih!:P