.geNg cOmeL.

Sunday, November 27, 2011

.kerana aku seorang blogger.

Assalamualaikum..:)



Hai si manis pembaca belog miss amal sekalian.aku tak tau la korang sedar ke tak tapi rasanya dah seminggu aku tak hupdate belog ni.

belog tak update = pembaca makin lari = trafik makin lembab bergerak -20km/j.

Nahh,hambek kau sape suh malas hupdate sangat.bukan susah pon.taip-taip lepas tu publish.ehh..no no no!ingat senang ke nak berbelog kalau takdak idea dalam kepala otak?apa nak taip beb?tak guna kalau berpikir patpulohratusribu kali tapi satu entry pon tak keluar.

Bagi aku,buat belog ni pakai hati.berbelog mesti ada perasaan ikhlas bukan nak menunjuk-nunjuk harta yg ada pada kita.buat belog jugak mesti tidak hipokrit.contoh:

“Eh,uols nak tau tak.i kan suka sangat kucing.kalau boleh nak gomol-gomol je sebab menatang tu comel dan manja.sama macam i tau.”

cis,padahal kat rumah sepak terajang bagai nak rak.usahkan nak gomol,menatang tu dekat sikit je keluar habis skill silat gayung yg ado.makanan pon rela buang dalam tong sampah daripada bagi kat kucing tu.aku tak cakap kat sape-sape pon tapi sape makan peria dialah rasa pahitnya.

Kenapa mesti hipokrit?bukan ke belog ni satu perkongsian?.tak kisahla kau nak kongsi pasal kisah hidup ke,pasal masalah negara ke, tutorial ke dan banyak lagi ceghita yg boleh dikongsi.itu hak masing-masing. eh,tetibe emosional.==.

Aku suka baca belog yg taip pakai hati dan menarik ohh buat aku tertarik.contoh belog ayeemayam,ben ashaari,nurulbadiah,yuyu zulaikha.walaupun aku tau belog aku cuma belog cabuk yang tak setanding mereka tapi tak salah kalau aku ambik contoh daripada belog mereka untuk memperbaiki belog aku kan?


sekarang pon aku rasa belog aku dah banyak peningkatan kalau nak dibandingkan dulu.akulah rasa. 
Mula nak perasan.uhh

Dulu,sebelum menjadi seorang blogger,aku selalu jugakla pikir apa yg best sangat tentang belog ni?buang masa dan tenaga je.lebih asyik kalau makan cokelat lolipop sambil tengok ceghita power rangers.lagipun aku bukan gheti nak menaip something yang hebak macam orang lain.memang pandang sipi-sipi sebelah mata je lah kat belog ni.

tapi sekarang aku dah mula jatuh hati kat dunia belog..!==.

u know what people,i’m proud to be a blogger.even not a famous one but i’m happy to share my thoughts,knowledges,favourite and so on.and i’m sure that i’m not the only one who feel like that right?sape setuju sila angkat kening.hakhak

jadi,renung-renungkan dan selamat beramal..:))

3 comments:

Khuzrin Kamarudin said...

Yezza!! Me too.. Proud t be blogger...

500kali lebih inzal dari main fesbuk..

♥AienNajwa♥ said...

yup dear ! ~~ agree with u key..hermmm kak nurul, kiter boley jadikan contoh..blogger famous yang tidak hipokrit..

miSs aMaL said...

khuzrin : yeahhhh!hdp blogger.hehe

aien najwa: yup3.suka baca blog dye.honest dan best.memg xboring kan.btw,blog awk pn best jgk.