.geNg cOmeL.

Wednesday, November 30, 2011

. tentang seorang gadis..

assalamualaikum..:))




alah,biasa ah bagi gadis yang berchenta kan.tak lari dah daripada perangai cenggitu.even aku sendiri pon lebih kurang macam tu jugak.tak payah nak cakap tak lah sambil hempuk kepala kat dinding 12348 kali.

ooh gadis memang hati lembut macam mashmallow.semua tahu kenyataan tu kan.sebab tu lah gadis ni perasaan mereka mudah terganggu tapi bukan gila ok.maksud aku kejap mood ok kejap tak.memang selalu berubah tak kira masa dan tempat walaupun orang cakap takdak angin tak dak ribut tetibe nak marah-marah.aku taulah sebab aku pon seorang gadis.heheh

so,bagi mereka yang ada awek tu tak payah nak merungut untuk yang ke 32456 kali lah kalau si dia bersikap cenggitu.dah memang lumrah alam mereka bersifat sedemikian.cubalah paham perasaan orang sikit.

tapi yang pasti walaupun gadis bersikap tak matang,mengada-ngada,suka nak menang je,emosional,queen control segala tuh tapi mereka ni seorang yang pemaaf.tapi ingat,memaafkan tak semestinya melupakan..!
same goes to me.==.


lagi,apabila si gadis sudah bagi hatinya untuk seorang kaum adam,bermakna memang selamanya ia milik kamu.tak kisahla berapa ramai kawan lelaki yang dia ada sebab dah memang hati dia untuk korang memang koranglah yang dia selalu ingat dan nampak dok menari ballet dalam kepala otak diorang.

tapi aku nampak jang geung suk lah!eh?
kalau tak percaya belahla dada..
ahh tak payah nak belah dada sangatlah kan..!

apa yang aku nak cakap ialah hargailah buah hati pengarang jantung pisang korang.sebab bila seorang perempun jatuh cinta mereka akan sayang korang tanpa had sebab mereka memang tak gheti nak hadkan perasaan tu.

so,berbaloi ke korang rasa untuk hancurkan perasaan diorang 
dengan sekelip mata dan sesenang telan cekodok?

apa-apa pun cinta itu buta dan pekak.
buta sebab takdak mata dan pekak sebab takdak telinga.

so,pikir-pikirkan dan selamat beramal.:))


p/s : tetibe teringat peribahasa ni " what goes around comes around".eh eh peribahasa ke?

11 comments:

♥AienNajwa♥ said...

yah ! cinte itu sangat bute..so, hargailah kaum lelaki...=)

miSs aMaL said...

yeah2..btw love is beautiful..:))

khairul akmal bin azman said...

cari laki cam kay ni..
luar poyo
hati baik

miSs aMaL said...

haha..yekew?blh caya eh?

*kompius ==.

kim heeruul said...

cinta?
tak tahu nak ckp apa.

waniewanie said...

hurm kann. once dah suka org tu susah dah nak pandang org lain. tp kdg2 terfikir mcm tersuka org yg salah. salah tak fikir mcm ni?
bab yg tetiba berubah mood jd tak menentu tu setuju sgt. mcm selalu je rasa macam tu. kdg2 kita tau je knpa kita jd mcm tu tp mgkin kita tak perasan (:

miSs aMaL said...

kim heeruul: huhu...:)

waniewanie : yup3 btol tu.dah mmg lmrh kaum hawa cenggitu kot.hakhak

KinosKoko said...

hehe..nice..like laju2

miSs aMaL said...

hakhak.tengs dear..:)

cikmuda said...

yeah betul3x.. love this post :)

miSs aMaL said...

hakhak.tengs syg..:)