.geNg cOmeL.

Sunday, November 13, 2011

.lemak buat wanita cantik.

assalamualaikum..:)


sape baca surat khabar Pancaindera hari ni sila angkat kening.whoahhh..da macam The Rock jadinya.hakhak.
kalau kat rumah memang tiap-tiap hari aku akan baca paper sebab papa aku memang akan beli.tak macam kat kampus jumpa paper sebulan sekali tu pun kalau ado.memang macam katak di bawah baldi ah.eh?

hari ni aku ada terbaca paper pasal manfaat lemak dari badan sendiri.dye cakap pasal fat transfer.

fat transfer = satu prosedur bagi memindahkan lemak 
                                                     di sesuatu bahagian badan kepada satu bahagian yang lain.

contohnya lemak di bahagian punggung diambil,diproses dan kemudian disuntik ke bahagian muka.prosedur ni ambik masa tak lama pun dalam 20-30 minit je.whoahh..hebak kan! kagum jap.==.

lagi,lemak-lemak inilah yang akan mencantikkan dan menganjalkan semula bahagian tertentu pada badan.contohnya payudara,punggung,pipi dan dagu.ianya amat baik bagi mereka yang mempunyai kanser payudara.

menurut Dr.Hakim Hamzah,pada usia 16 hingga 27 tahun taburan lemak dalam badan wanita masih berada di lokasi strategik dan kelihatan cantik serta memiliki struktur badan yang paling indah.namun,selepas memasuki usia 29 tahun keadaan mula berubah disebakan proses kematangan usia,graviti,tekanan mental,akibat bersalin dan kerja seharian.
hal tersebut mengakibatkan kulit mulai kendur,timbul lekuk-lekuk di permukaan wajah selain pigmentasi yang jelas bertompok.ooo..ooo..!

kalau korang nak tau,prosedur ni bukan macam botox yang dapat ubah wajah seseorang macam kebanyakan artis abad ini buat.ia cuma memberi semula sel baru yang telah hilang menyebabkan wajah kelihatan jauh lebih muda.ooo..ooo..!

hebak kan teknologi abad ini ni.tetiba rasa nak buat jugak sebab memang aku ni terlebih lemak.hakhakhak.tak sangka rupa-rupanya lemak pun ada guna untuk kecantikan.harus simpan banyak-banyak lemak lagi.weee~

8 comments:

Syiqin Estrada said...

haha. nak buat jugak. mari la kita buat amal.. hoho :'D

Pocket said...

kollagen tu pun,
yang konon nya bahan asas SK2 ker haper tu pun kononnya ekstrak dari lemak jgak, tp lemak haiwan lah kan.

so mungkin betul jgak lah kot.

sesekali beli sup pasar malam,
dibiarkan menyejuk dlm peti ais kan terhasil lemak kat permukaan kan,
try sapu yang tu tengok,
sure lagi tak cantik muahahah:D

~ayusleeping~ said...

nak jugak buat la.... :)

miSs aMaL said...

syiqin;hee.jom3!

pocket ;hahaha.memg sure lg tak cantik ah.bijak idea ye.hakhak

ayu ;jomla buat sesama.hehe

Saiazuan said...

agree.. i like girl yang brisi drpada yg skinny

miSs aMaL said...

whoahh..sounds great Saiazuan.btw,chubby or skinny have their own beauty rite?.:))

Princess Lyn Lolipop said...

hoho .. wat le lemak erk?!
tp, rasenyer dhyank dah x pyh wat lgy bab dah cukup2x pun hek3x!~ :)

miSs aMaL said...

haha..dye ambk lmk dr bdn kte sndri lps tu ltk kt bhagian laen.samalah dah terlbh lmk sy nie.hakhak